Morgen komt de vader van Niels mee eten, die is dan zo lief geweest de hele dag op Noora te passen. Heb dus alvast een grote pan nasi gemaakt, gekruid met een rood pepertje, sereh, djahé en koenjit. Verder gaat er altijd een prei in, paprika en een halve zak witte kool. Maar met de andere helft van de kool wil ik nog wel eens blijven zitten. Soms maak ik er coleslaw van. Vanavond dacht ik eens wat anders te proberen. Het welbekende potje atjar hoeft morgen niet op tafel want ik heb zelf maar atjar gemaakt!
Je hebt nodig:
- 150g witte kool
- 1/3 komkommer
- 1 lente uitje
- 2el citroensap
- 2el witte wijnazijn
- 2el rijstazijn
- 1tl koenjit
- 2el suiker
- kokend water
- wat takjes koriander
- snufje zout
Doe de kool in een plastic bakje, giet er kokend water over tot deze onder staat. Laat deze zo staan. Terwijl deze staat te garen snij je de lente ui en de peterselie heel fijn. Snij de komkommer in de lengte in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snij deze fijn brunoise. Zo zijn de stukjes ongeveer even groot als de kool.
Giet de kool goed af, voeg alle resterende ingrediënten toe en meng goed door. De koenjit zorgt voor de gele kleur. Proef of de balans tussen zoet en zuur klopt. Je moet even bedenken dat ie dan koud is en dat het nog 20u intrekt in de koelkast. Maar dan is ie als het goed is zacht, zoetzuur en lekker fris!
Comments
Post a Comment