Skip to main content

Restaurant Boreas**

Op 30 juni 2009 hebben Niels en ik een relatie gekregen. Dit moet natuurlijk gevierd worden! Vorig jaar hebben we Noora meegenomen naar een restaurant, ze viel toen nog lekker in de Maxi-Cosi in slaap. Dit jaar hebben we toch gekozen voor een leuk diner voor twee, bij Boreas in Heeze. Soms kan het kleintje ook heerlijk bij opa en oma eten :)
Maar wat hebben wij een geweldige avond gehad! Een heerlijk aperitief van prosecco met munt, limoen en vlierbloesem , met daarbij 5(!) amuses. 



Daarna kwamen nog zeven gangen met heerlijks, alles tot in de puntjes verzorgd en duidelijk uitgelegd wat er precies op het bord lag,alles begeleid met een passend glas wijn. Daarna nog koffie met zes verschillende friandises. Voor mij was dit het feest van het jaar. Heb zelfs een Pedro Ximenes sherry op die even oud was als ik! Door de gastvrouw Sonja Boreas werd je ook echt warm verwelkomd. Ik maakte een opmerking over een jonge ober die erg zijn best deed en alle gerechten met een grote glimlach op tafel bracht. Vertelt de gastvrouw met glimmende oogjes "dat is mijn zoon!". Hij mocht die avond voor het eerst uitserveren en mensen vertellen wat er op hun bord lag. Vreselijk schattig! 

Prachtige tongschar met groentjes en een kletskop van sesamzaad




Tarbot met asperges en prei

Heel veel lekkers dat met mango en vanille te maken heeft :)


Dit soort avondjes, ze kosten een flinke duit. Maar het is zoooo elke cent waard! Het zijn dingen die je nooit meer vergeet. Van het diner voor mijn 30e verjaardag 2 jaar geleden kan ik elke gang nog navertellen. En hoe geweldig je als persoon alleen ook kunt koken, dit soort dingen kan ik niet maken. Dus voor een geweldige avond en een hoop inspiratie is het echt een aanrader!

Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle

Pasta met groene groentes

Voor een lekkere maaltijdsalade is het niet nodig om grote hoeveelheden pasta te koken. Wanneer je een stevige pasta als orecchiette gebruikt geeft dat voldoende vulling. Ik had nog een restje staan van 110 gram, aangevuld met groentes had ik voldoende voor ons drietjes en nog een bakje voor de lunch. Een goede aanvulling zijn bonen of kikkererwten. Ik had ditmaal gedroogde split-kikkererwten, gewoon van Lassie. Deze hoef je niet voor te weken, zijn in een kwartiertje gaar en smaken zoveel lekkerder als die uit pot! Zo kom je meteen aan de benodigde vitamines en eiwitten, aangezien de salade vegetarisch is. Noora was vooral dol op de asperges, tuinbonen en sugarsnaps. Heel fijn dat ze zo van de groentes houdt :). De tuinbonen hoefde ik ditmaal niet dubbel te doppen, ze waren zo ongelooflijk vers dat het velletje zelfs na het koken strak bleef staan, superlekker! Je hebt nodig: 110g stevige pasta 50g sugarsnaps, 4min geblancheerd de bonen van 1 kilo tuinbonen, 2min geblancheerd

Spruitjes!

Noora had blijkbaar een ongelooflijke zin in spruiten, ik mocht ze echt niet laten liggen in de supermarkt! Toevallig had ik een mooi recept ermee gezien in het nieuwste boek van Jamie Oliver, '5 ingrediënten' . Een leuk boek met eenvoudige maar toch heel smakelijke recepten. De spruitjes worden in dit recept eerst op de snijkant een aantal minuten geschroeid, wat ervoor zorgt dat ze lekker hartig smaken. In combinatie met zachte Hüttekase en zoete granaatappel pitjes echt een verassing! Een kleine aanpassing heb ik wel gemaakt; Jamie gebruikt in zijn recept een hele granaatappel welke hij half uitperst en half de pitten heel laat. Ik heb in plaats van het sap granaatappelmelasse gebruikt en een bakje granaatappel pitjes van de supermarkt. De dressing wordt met de melasse wat intenser en je hoeft geen pitjes te pulken :). Erg makkelijk en zo ben je in een kwartiertje klaar! Voor 3 personen heb je nodig: 500g spruiten, schoongemaakt en gehalveerd 2 tenen knoflook, in dunne