Dit weekend waren de ouders van Niels bij ons, vanuit Friesland. Mijn schoonmoeder durft goed nieuwe dingen te proberen en koken, mijn schoonvader daarentegen heeft alles het liefst 'gewoon'. Maar verleden jaar heb ik ze toch maar eens mosselen voorgeschoteld en dat was voor beide een aardig succes! Het is zo gezellig om met z'n allen vanuit één pan te eten. Dit was dus de tweede keer dat ze ze aten en de pan is helemaal op gegaan. Normaliter serveer ik per persoon een kilo, met hen doe ik 3 kilo op vier personen, het zijn niet zo'n grote eters :). Aangezien ik niet zoveel tijd had heb ik maar één mosterdsausje zelf gemaakt, verder had ik cocktailsaus, tartaarsaus, knoflookboter, kruidenboter, tapenade en stokbrood. De hoeveelheid groente bij de mosselen zou ook genoeg zijn voor 4 kilo mosselen maar ik vind het erg lekker om er veel smaak aan te geven. In België doen ze er ook zo veel groente in, flinterdun gesneden om zoveel mogelijk smaak af te geven. Echt heel lekker!
Je hebt nodig:
Voor het mosterdsausje heb ik 2 eetlepels Colman's mayonaise gebruikt, met een grote schep grove mosterd, 1/8e zéér fijn gesneden rode ui en 1el citroensap. Lekker fris en pittig.
Noora had nog nooit mosselen op maar eens moet de eerste keer zijn. Aangezien ze ook vis en garnalen lust had ik goede hoop en ja hoor! Ons madammeke lust mosselen! Ik denk dat ze er 'n stuk of vijftien op heeft met daarnaast nog wat atjar van vrijdag en een hoop stokbrood met kruidenboter. Hhhhmmm, Lekkah!
lekker zonder bestek eten! |
Je hebt nodig:
- 3 kilo mosselen van de visboer
- 1 prei
- 3 stengels bleekselderij
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- zout en peper
- 250ml witte wijn (Grüner Veltliner of Riesling)
Maak eerst de mosselen schoon. Leg ze allemaal in de gootsteen en spoel ze af onder stromend koud water. Controleer of er nog baarden aan zitten en haal die er af. Gooi exemplaren die open blijven staan nadat je ermee hebt getikt weg. Snijd alle groentes in zo dun mogelijke plakjes. Bouw de pan op in laagjes: een laag mosselen, een laag groente enzovoorts. Maal er een beetje zout en een heleboel peper overheen en giet de wijn erover.
dampende mosseltjes :) |
Noora had nog nooit mosselen op maar eens moet de eerste keer zijn. Aangezien ze ook vis en garnalen lust had ik goede hoop en ja hoor! Ons madammeke lust mosselen! Ik denk dat ze er 'n stuk of vijftien op heeft met daarnaast nog wat atjar van vrijdag en een hoop stokbrood met kruidenboter. Hhhhmmm, Lekkah!
Comments
Post a Comment