Over makkelijke recepten gesproken, veel makkelijker al dit zul je het bij mij niet krijgen :). Fattoush is een salade die zijn oorsprong vindt in Syrië, Jordanië en Libanon. Het idee is dat je een maaltijdsalade maakt met restjes groente en oud pitabrood, makkelijker kan bijna niet. Er zijn dus ook niet veel regels, behalve dat de ingrediënten bij elkaar moeten smaken en dat er geroosterd brood in zit. Van die laatste regel wijk ik al af, ik rooster mijn brood wel maar vind het zonde ze door de salade te gooien, dan worden ze zompig. Dus eet ik ze los! Het recept hieronder is de combinatie die ik vandaag heb gemaakt. Wat ik er altijd in doe: Granaatappelpitjes, munt, bladpeterselie, komkommer, tomaat en granaatappelmelasse in de dressing. The rest is up to you...
Voor 2.5 persoon heb je nodig:
Voor 2.5 persoon heb je nodig:
- 1 komkommer, in blokjes van 1.5x2cm (ongeveer)
- 250g cherrytomaatjes in allerlei kleuren, gehalveerd
- 1 bosje radijsjes in kwarten, het blad mag ook in de salade!
- 1/2 gele paprika
- 2 bosuitjes, in dunne plakjes
- 15g munt, grof gehakt
- 25g bladpeterselie, grof gehakt
- zaadjes van 1 granaatappel (of een bakje bij de AH als je lui bent)
- 1 klein teentje knoflook
- 3el granaatappelmelasse (bij de turkse winkel)
- 6el olijfolie extra vergine
- 1el citroensap
- zout en peper
- 5 pitabroodjes
Begin met het maken van de dressing. Snij de knoflook zo fijn als je kunt of pers hem. Meng deze met 5 van de 6 el olie, de granaatappelmelasse, citroensap, zout en peper. Meng alle gesneden ingrediënten van de salade met de dressing. Zet de oven op grillstand 1. Halveer de pitabroodjes, smeer ze dun in met de resterende olie, kruimel er wat zout overheen en zet ze 2 minuten onder de grill, tot ze mooi bruin en knapperig zijn. Voor Noora hou ik er een heel, zodat zij er nog fatsoenlijk in kan bijten :).
Serveer de salade met het brood. Wij hadden er ditmaal een klein stukje brie bij (Niels' idee). Zelf vind ik een stukje gegrilde halloumi er wat beter bij passen.
eet smakelijk: ‘Shàhiya tayiba’. |
Comments
Post a Comment