Een tijdje terug had ik een etentje dat ik wilde afsluiten met een knaller. Aangezien een van mijn vriendinnetjes wel een lekker borreltje lust en daarnaast ook nog gek is op chocola, dacht ik het perfecte dessert gevonden te hebben, namelijk ijs van chocola, rode peper en tequila. Klinkt goed toch? Het recept zei 3 tot 5 uur in de vriezer met regelmatig omscheppen. Wetende dat dit soort dingen niet altijd goed gaat had ik het mengsel om twee uur al gemaakt, meteen teruggekoeld in een bak koud water en daarna in de vriezer gezet. Ik braaf elk uur even omscheppen maar het werd maar niet stevig. Om vijf uur niet, zes uur niet, zeven uur niet.... Uiteindelijk heb ik om half elf 's avonds de dikken stukken er maar uitgevist en die gegeven maar dat was uiteraard een fiasco.
Later realiseerde ik me dat door het hoge alcoholpercentage van tequila de stolling veel langer duurt dan bijvoorbeeld een granita met prosecco of iets. Oeps. Maar de smaak is wel echt...wow... een explosie!
Vanavond dacht ik: Hey, ik heb nog lekker ijs in de vriezer staan! En nu was ie wel stevig uiteraard. hij smelt wel weer heel snel dus vlug serveren, maar wat is ie lekker! Je hebt maar een klein beetje nodig per persoon, ik denk dat je met onderstaande hoeveelheid wel 10 porties kunt geven.
Later realiseerde ik me dat door het hoge alcoholpercentage van tequila de stolling veel langer duurt dan bijvoorbeeld een granita met prosecco of iets. Oeps. Maar de smaak is wel echt...wow... een explosie!
Vanavond dacht ik: Hey, ik heb nog lekker ijs in de vriezer staan! En nu was ie wel stevig uiteraard. hij smelt wel weer heel snel dus vlug serveren, maar wat is ie lekker! Je hebt maar een klein beetje nodig per persoon, ik denk dat je met onderstaande hoeveelheid wel 10 porties kunt geven.
mooie tekening van Noora eronder :) |
Dit heb je nodig:
250g suiker
kaneelstokje
1 gedroogde chilipeper, ongeveer 3cm groot
150g cacao
100ml tequila
Breng in een pannetje 750ml water met de suiker, kaneel en peper aan de kook. Zet het vuur laag en laat pruttelen tot de suiker opgelost is. Strooi dan al roerend de cacao erbij en laat dat nog een minuut of vijf pruttelen. Laat de massa afkoelen en doe de tequila erbij. Schep elk uur even om tot de massa bevroren is. Dit ter voorkoming van grote ijskristallen waardoor je korrelig ijs krijgt.
Let op, 's ochtends al maken, en anders de dag ervoor.
Comments
Post a Comment