Omdat we gister een hapje zijn wezen eten had ik nog een lekkere makreel in de koelkast liggen. Normaliter neem ik 1 makreel per persoon maar deze waren zo groot dat ik genoeg heb voor ons tweetjes.
Bak vervolgens de plakjes knoflook ongeveer een minuut mee. Blus de aubergines nu af met de azijn en voeg ook het water toe.
Wanneer het water begint te koken, breng je het gerecht op smaak met de chilisaus, mirin, sojasaus en zout. Proef of je de combinatie van zoet, zuur en pittig in balans vindt. Laat daarna de aubergines voor ongeveer 40 minuten zachtjes sudderen.
Om de saus te binden, kun je maïzena oplossen in koud water. Deze melkachtige vloeistof voeg je beetje voor beetje toe aan het gerecht, totdat de saus de juiste dikte krijgt (en dat bepaal jijzelf).Kook de soba noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking, pak één bundeltje per persoon. meng deze door de aubergine stoof.
Tot slot garneer je het gerecht met de lenteui.
Wat heb je nodig?
- 2 makrelen, schoongemaakt en zonder hoofd
- 1 rood uitje
- 1 rode peper
- 1 bolletje gekonfijte gember
- 2 teentjes knoflook
- 3 el ketjap manis
- een paar plakjes limoen
de vis voor hij de oven in gaat |
Erbij serveer ik Szechuan aubergines met Soba noodles. Deze noodles zijn gemaakt van boekweitmeel en zijn heerlijk nootachtig. Ik serveer ze vaak bij verschillende oosterse gerechten. Soms is dat een beetje vloeken in de Japanse kerk maar hé, als het maar lekker is!
Nodig:
- 1 Aubergine
- bakje kastanjechampignons
- 2 tenen knof
- 1 ui
- 2 lenteuitjes in dunne ringetjes
- zonnebloemolie, 2el
- 4el zoete chilisaus
- 1el lichte sojasaus
- 2el rijstazijn
- 2el mirin (of een beetje honing)
- 200ml water
- snufje zout
- voor het binden van de saus: 1el maizena opgelost in 50ml water
Snijd de boven- en onderkant van de aubergine af en snijd ze in de lengte in 4 lange stukken. Vervolgens snijd je ieder kwart in stukken van ongeveer 4 cm (duimlengte).Snij de champignons in kwarten. Snipper de ui en snijd de knoflook in dunne plakjes.
Verhit de olie in een hapjespan, fruit de ui totdat ze glazig zijn en voeg dan de aubergine en champignons toe. Bak deze totdat ze rondom van kleur veranderen en zacht worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten.Bak vervolgens de plakjes knoflook ongeveer een minuut mee. Blus de aubergines nu af met de azijn en voeg ook het water toe.
Wanneer het water begint te koken, breng je het gerecht op smaak met de chilisaus, mirin, sojasaus en zout. Proef of je de combinatie van zoet, zuur en pittig in balans vindt. Laat daarna de aubergines voor ongeveer 40 minuten zachtjes sudderen.
Om de saus te binden, kun je maïzena oplossen in koud water. Deze melkachtige vloeistof voeg je beetje voor beetje toe aan het gerecht, totdat de saus de juiste dikte krijgt (en dat bepaal jijzelf).Kook de soba noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking, pak één bundeltje per persoon. meng deze door de aubergine stoof.
Tot slot garneer je het gerecht met de lenteui.
Ook Noora heeft ervan gesmuld! Het lijkt misschien veel chilisaus maar op zo'n hoeveelheid valt het best mee. Gewoon vaak proeven! Ze heeft zelfs een stukje vis op waar een hele ring rode peper op zat...zonder blikken of blozen! Als die helemaal zacht gekookt zijn en zoetig van smaak door de ingelegde gember kan dat prima!
Comments
Post a Comment