|
ja, hij is letterlijk stukgelezen! |
Kookboeken kan ik echt nooit genoeg hebben. Helaas is het zo dat de boekenkast die ik ervoor gereserveerd heb al vol staat, dus als er nu eentje bij komt gaat er ook weer een weg. Maar er zijn van die boeken die ik nooit weg zal doen, omdat er zo veel 'all time favorites' in staan dat ik eraan gehecht ben geraakt. Dit is zo'n boek: Moro Londen, van Sam en Sam Clark. Zij hebben een restaurant en een volkstuin waar ze allerlei heerlijks verbouwen voor in de keuken. Op die volkstuin vindt je ook veel mensen van mediterrane afkomst die uiteraard groentes verbouwen uit hun thuiskeukens. Sam en Sam hebben geput uit die enorme rijkdom van recepten en er een prachtig kookboek mee gevuld. Sommige recepten hebben ze origineel gelaten, andere zijn een beetje aangepast maar allen zijn ze even heerlijk. Bijna alles heb ik eruit gemaakt, op de vleesrecepten na. Maar die staan er niet zoveel in :)
Bovenstaande soep is een grote favoriet met warm weer. Het is eigenlijk een soort vloeibare tzatziki die wordt opgeleukt met munt, pijnboompitjes en krenten.
Je moet echt eens proberen courgettes te bakken met boter, je weet niet wat je proeft! Als bijgerecht naast couscous met een stukje vis is het echt geweldig. Ook Noora is er dol op!
Over Noora's favorieten gesproken: dit zou ze elke dag wel willen! ze krijgt het ook regelmatig, maar dan zonder de caramel, die wordt scherp als ie afkoelt. Dit is warm geserveerd heerlijk in de winter, maar ijskoud is ie ook lekker op een warme dag.
Zo staan er nog vele recepten in. Voor de rest van de recepten zul je het boek moeten kopen :)
Comments
Post a Comment