Vorige week van de markt voor het eerst een pond verse kapucijners gekocht. Ik kende ze alleen gedroogd, dan zijn het van die harde bruine kogeltjes die je eerst moet laten wellen. Lekker hoor maar ik wist niet wat ik zag toen het prachtige paarse peulen waren met zachtgroene erwtjes erin.
De opbrengst is ook veel beter dan van bijvoorbeeld tuinbonen. Maar ook die had ik een pond gehaald en voor de vorm ook nog een pond doperwten :).
|
de kapucijners |
|
wat tuinbonen erbij |
|
en nog wat erwten! |
En na het doppen wist ik eigelijk nog niet wat ik ermee wilde...
Wat ik met verse erwtjes altijd lekker vind is Risi e Bisi, dus dat kon met deze mix van boontjes vast ook wel! De tuinbonen zijn wat bitter, de erwtjes zoet en de kapucijners lekker hartig.
Voor een lekkere risotto voor twee volwassenen en een dreumes heb je nodig:
- 200g Arboriorijst
- 600ml groentebouillon
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knof
- 300g bonenmix (of 1 soort, is ook lekker!) voorgeblancheerd
- handje verse selderij
- 60g verse parmezaan
- olie en een klontje boter
- 250g grote rauwe garnalen
- chilipeper
- Z en P
- citroensap
Zet de gesneden sjalotjes en 1 teen knof aan in wat olie en voeg de risotto toe. Roer tot glanzend en blus af met een kneep citroensap (of een scheut wijn als er geen kleintjes mee eten). Voeg een soeplepel bouillon toe en de volgende wanneer de eerste is opgenomen. Ga zo door tot de rijst bijna klaar is, voeg dan selderij en boontjes toe. Voeg evt. nog wat bouillon toe tot de rijst mooi zacht is maar nog wel wat beet heeft. Proef en breng op smaak. Draai het vuur onder de pan uit, verdeel wat kleine klontjes boter over de rijst. Leg de deksel op de pan en laat even staan. Ondertussen bak je de grote garnalen samen met de gesneden teen knoflook en een beetje chilipeper, wat zout en een beetje citroensap.
Serveer de risotto met een lekker laagje vers geraspte parmezaan en de garnalen er bovenop. Jammie!
|
Noora vindt de erwtjes het lekkerst :) |
Comments
Post a Comment