Met het warme weer vind ik het niet prettig om heel lang in een hete keuken te staan om daarna in de hete zon een warme maaltijd op te eten. Ik had al heel lang zin in een Duitse aardappelsalade maar had ook nog mooie Little Gem sla. Die zijn geweldig om te grillen, ze smaken dan wat rokerig. Met een klein beetje dressing erover en wat mooie korrels zout is het echt hemels. De ironie van de omgedraaide bereidingswijze beviel me ook wel. Met de vis ben ik lui geweest, da's een kant en klaar stukje gepaneerde kabeljauw. Maar dat mag af en toe ook toch?
Voor Noora had ik de aardappelsalade met wat extra tomaat erbij. Om sla geeft ze nog niet zoveel. Maar die had vanavond een 'ik wil niks' bui en wilde dus niks. Pas toen wij bijna klaar waren begon ze te eten. Meestal betekent dat gewoon vroeg naar bed :).
Aardappelsalade voor twee groten en een kleintje:
600g gekookte aardappels in blokjes
1 sjalotje in dunne maantjes
2el zilveruitjes
3augurkjes in dunne plakjes
Hand gesneden peterselie
2el mayo light
2el kwark
wat vocht van de zilveruitjes
1el mosterd
P en Z
Meng in een kom de dressing van de mayo, kwark, uienvocht, mosterd en ZenP, gooi er dan de rest van de ingrediënten door en klaar is kees. Dit soort dingen gaan altijd wat op gevoel, wil je wat meer of minder van iets kan dat natuurlijk prima. Deze salade is goed 's middags al te maken, zorg er alleen voor dat je 'm een half uur voor etenstijd uit de koelkast haalt. Anders zit je ijskoude kleffe aardappel te eten en dat is echt minder lekker.
Gegrilde sla voor twee grote mensen(of meer, recept is makkelijk te verdubbelen)
3 kropjes Little Gem gehalveerd
wat olie
1 theelepel heel goeie balsamico
1 theelepel imkerhoning
snufje grof zout
evt wat geschaafde parmezaan
Zet de grillpan op redelijk hoog vuur. Besmeer de snijkanten van de sla met wat olie en leg ze in de grillpan. Meng ondertussen de balsamico met de honing tot een dikkig dressinkje. Haal de sla uit de pan als er mooie grillstrepen op staan. Besprenkel met dressing, zorg dat deze goed tussen de blaadjes loopt. Maak af met de zoutkorrels en parmezaan. Je weet niet wat je proeft...
Voor Noora had ik de aardappelsalade met wat extra tomaat erbij. Om sla geeft ze nog niet zoveel. Maar die had vanavond een 'ik wil niks' bui en wilde dus niks. Pas toen wij bijna klaar waren begon ze te eten. Meestal betekent dat gewoon vroeg naar bed :).
Aardappelsalade voor twee groten en een kleintje:
600g gekookte aardappels in blokjes
1 sjalotje in dunne maantjes
2el zilveruitjes
3augurkjes in dunne plakjes
Hand gesneden peterselie
2el mayo light
2el kwark
wat vocht van de zilveruitjes
1el mosterd
P en Z
Meng in een kom de dressing van de mayo, kwark, uienvocht, mosterd en ZenP, gooi er dan de rest van de ingrediënten door en klaar is kees. Dit soort dingen gaan altijd wat op gevoel, wil je wat meer of minder van iets kan dat natuurlijk prima. Deze salade is goed 's middags al te maken, zorg er alleen voor dat je 'm een half uur voor etenstijd uit de koelkast haalt. Anders zit je ijskoude kleffe aardappel te eten en dat is echt minder lekker.
Gegrilde sla voor twee grote mensen(of meer, recept is makkelijk te verdubbelen)
3 kropjes Little Gem gehalveerd
wat olie
1 theelepel heel goeie balsamico
1 theelepel imkerhoning
snufje grof zout
evt wat geschaafde parmezaan
Zet de grillpan op redelijk hoog vuur. Besmeer de snijkanten van de sla met wat olie en leg ze in de grillpan. Meng ondertussen de balsamico met de honing tot een dikkig dressinkje. Haal de sla uit de pan als er mooie grillstrepen op staan. Besprenkel met dressing, zorg dat deze goed tussen de blaadjes loopt. Maak af met de zoutkorrels en parmezaan. Je weet niet wat je proeft...
Lekker zonnig maaltje |
Comments
Post a Comment