Skip to main content

Paprika!

Niels had afgelopen zaterdag een zak met 8 paprika's meegenomen. Acht!! Maar de zak was een euro dus ik kon het hem niet kwalijk nemen. Maar goed, wat doe je met zoveel paprika's? Heb er al een paar door de nasi gegooid, heb er een opgekauwd met wat balsamico... Dus werd het vullen! Het ideale van gevulde paprika's is dat je er echt alles in kunt doen, het is allemaal wel lekker. Ik ben wat op de midden-Oosterse tour gegaan met aubergine, pijnboompitjes en komijn. Noora heb ik alleen de vulling gegeven, met wat opgeleukte rijst erbij. Die maak ik door wat krenten mee te koken met de rijst, wat gebruind amandelschaafsel en gehakte koriander erdoor. Maakt het een stuk lekkerder, voor haar én voor ons!

de paprika's voordat ze de oven in gaan
Voor twee grote en één kleine eter heb je nodig:
  • 2 grote paprika's
  • 1 kleine aubergine
  • 1/2 courgette
  • 1 ui
  • handje pijnboompitjes
  • 2 tenen knof
  • grote hand cherrytomaatjes 
  • grote bol mozzarella
  • Komijnpoeder
  • Gerookt paprikapoeder
  • Z en P 
  • klein beetje couscous
Verwarm de oven voor op 200º. Snijd alle groentes in blokjes en begin met het fruiten van de ui en knof. Voeg courgette en aubergine toe en bak een paar minuten mee. Voeg een theelepeltje komijnpoeder en een flinke snuf gerookt paprikapoeder toe en proef. Het paprikapoeder zorgt voor een heerlijk rijke barbecue smaak aan je gerecht maar pas ermee op want teveel is echt niet lekker. Voeg de in kwarten gesneden cherrytomaatjes toe en breng op smaak met Z en P. Bak de pijnboompitjes ook even mee en draai het vuur uit.
In een ingevette ovenschaal schik je de gehalveerde paprika's zo dat ze niet omvallen. Doe in elk stuk paprika wat couscous om het vocht op te vangen dat uit de paprika's komt. Vul ze met het groentemengsel en leg er een paar dikke plakken mozzarella op. Maak af met nog wat gerookt paprikapoeder en schuif voor 25 minuten in de oven. 

vers uit de oven!
Voor Noora had ik een mix gemaakt van de rijst, de groentes en wat stukjes mozzarella. Die laatste vist ze er als eerste uit, dan de tomaatjes en dan de rest maar uiteindelijk is alles wel op! 

vooral die grote krenten van de notenboer zijn heerlijk!



Comments

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Pasta met groene groentes

Voor een lekkere maaltijdsalade is het niet nodig om grote hoeveelheden pasta te koken. Wanneer je een stevige pasta als orecchiette gebruikt geeft dat voldoende vulling. Ik had nog een restje staan van 110 gram, aangevuld met groentes had ik voldoende voor ons drietjes en nog een bakje voor de lunch. Een goede aanvulling zijn bonen of kikkererwten. Ik had ditmaal gedroogde split-kikkererwten, gewoon van Lassie. Deze hoef je niet voor te weken, zijn in een kwartiertje gaar en smaken zoveel lekkerder als die uit pot! Zo kom je meteen aan de benodigde vitamines en eiwitten, aangezien de salade vegetarisch is. Noora was vooral dol op de asperges, tuinbonen en sugarsnaps. Heel fijn dat ze zo van de groentes houdt :). De tuinbonen hoefde ik ditmaal niet dubbel te doppen, ze waren zo ongelooflijk vers dat het velletje zelfs na het koken strak bleef staan, superlekker! Je hebt nodig: 110g stevige pasta 50g sugarsnaps, 4min geblancheerd de bonen van 1 kilo tuinbonen, 2min geblancheerd ...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...