Niels had afgelopen zaterdag een zak met 8 paprika's meegenomen. Acht!! Maar de zak was een euro dus ik kon het hem niet kwalijk nemen. Maar goed, wat doe je met zoveel paprika's? Heb er al een paar door de nasi gegooid, heb er een opgekauwd met wat balsamico... Dus werd het vullen! Het ideale van gevulde paprika's is dat je er echt alles in kunt doen, het is allemaal wel lekker. Ik ben wat op de midden-Oosterse tour gegaan met aubergine, pijnboompitjes en komijn. Noora heb ik alleen de vulling gegeven, met wat opgeleukte rijst erbij. Die maak ik door wat krenten mee te koken met de rijst, wat gebruind amandelschaafsel en gehakte koriander erdoor. Maakt het een stuk lekkerder, voor haar én voor ons!
|
de paprika's voordat ze de oven in gaan |
Voor twee grote en één kleine eter heb je nodig:
- 2 grote paprika's
- 1 kleine aubergine
- 1/2 courgette
- 1 ui
- handje pijnboompitjes
- 2 tenen knof
- grote hand cherrytomaatjes
- grote bol mozzarella
- Komijnpoeder
- Gerookt paprikapoeder
- Z en P
- klein beetje couscous
Verwarm de oven voor op 200º. Snijd alle groentes in blokjes en begin met het fruiten van de ui en knof. Voeg courgette en aubergine toe en bak een paar minuten mee. Voeg een theelepeltje komijnpoeder en een flinke snuf gerookt paprikapoeder toe en proef. Het paprikapoeder zorgt voor een heerlijk rijke barbecue smaak aan je gerecht maar pas ermee op want teveel is echt niet lekker. Voeg de in kwarten gesneden cherrytomaatjes toe en breng op smaak met Z en P. Bak de pijnboompitjes ook even mee en draai het vuur uit.
In een ingevette ovenschaal schik je de gehalveerde paprika's zo dat ze niet omvallen. Doe in elk stuk paprika wat couscous om het vocht op te vangen dat uit de paprika's komt. Vul ze met het groentemengsel en leg er een paar dikke plakken mozzarella op. Maak af met nog wat gerookt paprikapoeder en schuif voor 25 minuten in de oven.
|
vers uit de oven! |
Voor Noora had ik een mix gemaakt van de rijst, de groentes en wat stukjes mozzarella. Die laatste vist ze er als eerste uit, dan de tomaatjes en dan de rest maar uiteindelijk is alles wel op!
|
vooral die grote krenten van de notenboer zijn heerlijk! |
Comments
Post a Comment