Skip to main content

Pasta ai quattro formaggi

Na het mislukte etentje van gisteren had ik echt zin in wat comfortfood. Iets wat makkelijk te maken is maar wel errug lekker. Standaard kijk ik eerst wat er nog in de koelkast ligt en er lagen een hoop restjes kaas, allemaal over van gerechten of het middageten. Lekkere pasta dus. Erbij heb ik de vegetarische grillworstjes van de Jumbo (huismerk), die zijn echt verassend lekker. En als je denkt wat raar, in Italie maken ze vaak pasta met worst :). Ook had ik een frisse tomatensalade gemaakt met wat pesto, een uitje en citroensap. Noora's grote favoriet.

Voor 2 volwassenen en 1 bambino

  • 200g pasta (ik had penne maar fusilli is eigenlijk lekkerder)
  • 40g oude kaas (een beetje apart houden voor eroverheen)
  • 40g jonge kaas
  • 40g parmezaan
  • 75g ricotta
  • 1 uitje
  • 2 tenen knof
  • halve gele paprika
  • 250ml melk (ongeveer)
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel bloem
  • nootmuskaat
  • peper
  • 4 grillworstjes
Breng een pan water aan de kook voor de pasta. Snij de ui en paprika in fijne blokjes, de knoflook in dunne plakjes. Fruit deze zachtjes in de roomboter aan tot de ui doorschijnend en zacht is. Doe de pasta in de pan en kook deze gaar. Ga dan verder met het maken van de Roux. Voeg daarvoor de eetlepel bloem toe aan je ui/paprika mix. Bak dit even door, totdat het in klontjes bij elkaar gaat plakken en je geen losse bloem meer ziet. Voeg een scheut melk toe en laat deze opnemen. Ga hiermee door tot je een mooie saus hebt die de dikte heeft van vla. Voeg dan alle soorten kaas toe en roer goed. Breng op smaak met nootmuskaat en peper. Zout is niet nodig, de kaas is al zout genoeg. Laat even doorpruttelen op laag vuur om de bloem te garen. Bak de vegaworstjes lekker bruin op niet te hoog vuur. Giet je pasta af maar bewaar een beetje van het kookvocht. Meng de pasta met de saus en voeg wat kookvocht toe als het te droog wordt. Serveer met de resterende kaas, de worstjes en de tomatensalade ernaast.

Buon appetito!

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Mosselvocht

Wat vind ik dat een lekker woord. Haha, maar wel een zeer veelzijdig product! Gisteren hebben we mosselen gegeten op de klassieke manier, gekookt in wijn met prei, bleekselderij, sjalotten, wortel en knoflook. Daar hou je een geweldige bouillon aan over waar je een heerlijke saus van kunt maken voor over een visje. Mosselen hadden we niet meer, die waren helemaal op gegaan maar een bakje zeevruchten erbij is ook heel lekker. Wat aardappels, salade en een scholfilet erbij en we hebben een heerlijk maaltje. Voor de 2 kilo mosselen neem je 3 stengels bleekselderij in reepjes, 2 sjalotten in halve ringen, 1/2 winterpeen in blokjes, 2 gesnipperde tenen knoflook , een handje gehakte peterselie en een paar flinke malen uit de pepermolen . Ik wissel de mosselen altijd in lagen af met de groente, dan zit overal iets. Overgiet het geheel met 1 glas droge witte wijn en 1 glas water en breng aan de kook. Laat de mosselen 6-8 minuten koken en schud ze tussentijds een paar keer om zodat alle...

Pasta met groene groentes

Voor een lekkere maaltijdsalade is het niet nodig om grote hoeveelheden pasta te koken. Wanneer je een stevige pasta als orecchiette gebruikt geeft dat voldoende vulling. Ik had nog een restje staan van 110 gram, aangevuld met groentes had ik voldoende voor ons drietjes en nog een bakje voor de lunch. Een goede aanvulling zijn bonen of kikkererwten. Ik had ditmaal gedroogde split-kikkererwten, gewoon van Lassie. Deze hoef je niet voor te weken, zijn in een kwartiertje gaar en smaken zoveel lekkerder als die uit pot! Zo kom je meteen aan de benodigde vitamines en eiwitten, aangezien de salade vegetarisch is. Noora was vooral dol op de asperges, tuinbonen en sugarsnaps. Heel fijn dat ze zo van de groentes houdt :). De tuinbonen hoefde ik ditmaal niet dubbel te doppen, ze waren zo ongelooflijk vers dat het velletje zelfs na het koken strak bleef staan, superlekker! Je hebt nodig: 110g stevige pasta 50g sugarsnaps, 4min geblancheerd de bonen van 1 kilo tuinbonen, 2min geblancheerd ...

Druif, mozzarella en basilicum

Deze week hadden we een beetje een druiven overschot. Per abuis hadden Niels en ik beide een pond gehaald. En een kilo druiven is wel enthousiast. Daarom maar een avondmaal met druif deze keer! Wederom een Ottolenghi recept, alleen nu een voorgerecht veranderd in een hoofdgerecht. Het origineel bestaat alleen uit drie bovenstaande ingrediënten met een dressing. Supersimpel dus! En ook wist ik niet hoe lekker geroosterde druiven kunnen zijn :). Je hebt nodig: 2 bollen buffelmozzarella of burrata van 125g 350g pitloze rode druiven, schoon en gedroogd paar handjes basilicum 3el extra vierge olijfolie 2el goede sherry- of wijnazijn 1tl bruine basterdsuiker 1teen knoflook, heel fijn gehakt 1 theelepel geroosterd venkelzaad zeezout en versgemalen peper 175g pasta (grote, zoals trofie of schelpen) paar handen veldsla 150g peultjes Begin met het aanrijgen van de druiven, 6 stuks per stokje. Zorg ervoor dat iedereen tenminste drie stokjes heeft. Noora vond het erg leuk ...