Laatst vroeg D. of het niet duur was om telkens maar verse kruiden te kopen in recepten. In principe heeft ze daar gelijk in. De Keuringsdienst van Waarde heeft een tijdje terug een onderzoek gedaan naar de duurste supermarktprodukten en verse kruiden staan op nummer 2. De kiloprijs was zo'n 300,-/400,- per kilo! (Uiteraard is saffraan nog duurder met een kiloprijs van zo'n 6000,-)
Die verse kruiden zijn eigelijk te duur. Je kunt een zak van 300 gram spinazie kopen voor dezelfde prijs als 20 gram peterselie kost. En het kost evenveel moeite om te verbouwen. Maar soms kom ik er niet onderuit om ze toch te kopen. Laatst weer een bakje dragon. Heb met de ene helft een heerlijke yoghurtsaus gemaakt met de dragon, knoflook, peper, zout en lekkere olijfolie. Heerlijk bij de couscous!. De dag erop een receptje van Rudolph van Veen: Bloemkoolcreme met roomkaas en dragon. Is het dan duur om een maaltje extra lekker te maken voor 0.25 per persoon per dag? Ik heb het er wel voor over!
Die verse kruiden zijn eigelijk te duur. Je kunt een zak van 300 gram spinazie kopen voor dezelfde prijs als 20 gram peterselie kost. En het kost evenveel moeite om te verbouwen. Maar soms kom ik er niet onderuit om ze toch te kopen. Laatst weer een bakje dragon. Heb met de ene helft een heerlijke yoghurtsaus gemaakt met de dragon, knoflook, peper, zout en lekkere olijfolie. Heerlijk bij de couscous!. De dag erop een receptje van Rudolph van Veen: Bloemkoolcreme met roomkaas en dragon. Is het dan duur om een maaltje extra lekker te maken voor 0.25 per persoon per dag? Ik heb het er wel voor over!
Maar wat natuurlijk de beste oplossing is: Je eigen plantjes! In mijn tuin staat: Bieslook, Peterselie, Venkel, Selderij, Tijm, Rozemarijn, Laurier en Kervel. Daarnaast nog wat tomatenplantjes en bosui. Zo zou ik van bovenstaande ingrediënten alleen de vis en oregano hoeven te halen, de rest heb ik standaard in huis. En van zo'n aangekleed visje word ik heel erg blij :)
Rudolphs Recept:
http://www.24kitchen.nl/recepten/gegrilde-zalm-met-dragon-bloemkoolcreme
Comments
Post a Comment